Over ons

Even voorstellen: Jan Pieter

Voorzitter

Hoi mijn naam is Jan Pieter en ik  wil even kort vertellen hoe ik Morteza heb leren kennen. Ik ben van beroep een zzp-er en kom uit Nunspeet en werkzaam in de elektrotechniek. 

Het was in 2009, ik was aan het werk voor HulstFlier Installateurs uit Elburg op een renovatieproject in Dieze-oost te Zwolle en daar leerde ik Morteza kennen.

Hij had aan de leidinggevende van HulstFlier Installateurs gevraagd of hij daar mocht komen werken door middel van een stageplek en zo kwamen we in contact met elkaar. Het klikte meteen tussen ons doordat ik vroeg of hij mij een les Iraanse dans wilde geven op de bouw en hij dat ook deed waardoor het ijs snel gebroken was.

Ik heb hem daarna steeds beter leren kennen en hij mij en zo deelden we ons levensverhaal met elkaar. Wat was ik onder de indruk van zijn positieve houding in de omstandigheden waar hij in zat. Net gevlucht uit Iran, zonder familie en vrienden hier alleen in Zwolle beland zonder de taal echt goed te kunnen.

Ik voelde me echt begaan met hem en zo nodigde mijn vrouw en ik hem uit om de kerst bij ons te komen eten. Ook leerde hij de rest van mijn familie kennen doordat hij daar ook werd uitgenodigt.  Zo ontstond er een vriendschap tussen ons die steeds sterker werd en veel voor mij betekent.

In die tijd kwamen ook de eerste lichamelijke klachten en ging hij vaak naar de dokter en het ziekenhuis. Het raakte mij dat hij daar meestal alleen heen ging en niet wist waardoor het kwam.

De dokter gaf aan dat hij niet meer mocht werken in verband met de evenwichtstoornissen en uiteindelijk werd er MS geconstateerd.

Het is nu 10 jaar later, hij heeft veel scans, onderzoeken, medicijnen met de nodige bijwerkingen en veel fysiotherapie gehad maar dat heeft niet geholpen om de ziekte te stoppen integendeel ik zie zijn krachten afnemen en de klachten nemen toe.

Zo ging hij ook zelf op onderzoek uit en kwam in contact met andere mensen met MS die een stamceltransplantatie behandeling in het buitenland hadden ondergaan met zeer positieve resultaten. Morteza gaf aan dat dit nog zijn enige hoop op herstel was en wilde graag deze behandeling ook ondergaan.

Zo onstond het idee om samen met de mensen die hij inmiddels had leren kennen een crowfund actie op te zetten en samen met elkaar dat grote bedrag van ongeveer 60.000 EUR op te halen.

Ik wil me daar helemaal voor in zetten om hem weer een waardig bestaan te geven en misschien weer samen te mogen werken.

Helpt u ook mee? Doneer dan.
Alvast mijn dank

Even voorstellen: Edward

Assistent voorzitter

Hallo allemaal.

Ik ben Edward van de Weerd, en ik ken Morteza al 6 jaar. via mijn broer (Pieter)

Hij was altijd met met kerst of een verjaardag bij mijn broer Thuis. de laatste drie jaar heb ik Morteza zelf beter leren kennen en kom ik regelmatig bij hem op bezoek

In het beging konden we nog door de stad fietsen en grote afstanden lopen maar dat word nu steeds lastiger en het is nu al bijna niet meer mogelijk (hooguit 5 tot 10 minuten lopen)  je ziet Morteza achteruit gaan.  Dat is erg confronteren met de wetenschap dat er in het buitenland stamcel-therapie behandelingen beschikbaar zijn die veel hoop en kansen bieden. (ook statistisch gezien) En dat  terwijl de artsen in Nederland niet verder gaan dan pijnbestrijding

Ik ben erg onder de indruk van de positieve blik van Morteza en dat hij geloof en hoop blijft houden dat het goed komt. ik Wil Morteza graag steunen, omdat Morteza het meer dan waard is om geholpen te geworden en ik geloof dat er veel meer mogelijk is dan wat het Nederlandse ziekenhuissysteem Morteza kan bieden.

Helpt U mee?

Even voorstellen: Christian

Secretaris 

Ik ben Christian, een vriend van Morteza.

Ik ken hem +/- 8 jaar via mijn broer waar hij destijds stage liep als elektrotechnicus. Wat mij opviel is dat hij enorm positief was en altijd voor interesse in een ander had /heeft.

Toen ik voor het eerst hoorde dat Morteza MS had, had ik nog niet echt het benul wat dat inhield en wat de complicaties waren, totdat ik een aantal jaar geleden op een familie bijeenkomst waar Morteza ook vaak mee komt zag dat hij moeite had met lopen en zijn evenwicht. Wij als gezin zien Morteza als een familielid van ons, daarom vinden wij het moeilijk om te zien dat hij de laatste jaren aanzienlijk achteruit gaat en dat de artsen in In Nederland niets meer voor hem kunnen betekenen. Echter gaan er wel tientallen mensen uit Nederland in het buitenland een stamcel therapie onder gaan, waar zij enorm profijt van hebben en zelfs weer vooruitgang boeken. Graag willen wij als familie/vrienden dit voor Morteza ook mogelijk maken op de MS een halt toe roepen zodat Morteza zonder afhankelijk te zijn van een rollator of anderen en de dagelijkse activiteiten zoals werk weer kan uitvoeren.

Help jij ook mee?

Even voorstellen: Tim

Penningmeester

Ik ben Tim, een vriend van Morteza.

Anderhalf jaar geleden heb ik Morteza ontmoet. Ik was meteen erg onder de indruk van hem als persoon, en hij hoe omging met zijn moeilijke ziekte. Positief en vol hoop.

Ik heb Morteza in het afgelopen jaar achteruit zien gaan. Volgens de dokter in Nederland is zijn situatie stabiel, maar ik zie andere dingen: in zijn motoriek, stabiliteit en mobiliteit. Als het zo doorgaat duurt het niet lang meer dat Morteza in een rolstoel zit, en hij bij veel dingen hulp nodig zal hebben. In het dagelijks leven adviseer ik bedrijven over het gebruik maken van nieuwe ontwikkelingen. Daarom vind ik het ook zo moeilijk om te accepteren dat de Nederlandse neurologen ontwikkelingen in behandelingen tegenhouden die in landen als Zweden, Engeland, België en diverse andere landen heel normaal zijn. Letterlijk zei een neuroloog: dit zal wellicht in Nederland over 5 jaar misschien mogelijk zijn. Maar dat duurt voor Morteza te lang. Dan is de ziekte al te ver doorgewerkt in zijn systeem. Daarom wil ik me voor meer dan 100% inzetten dat Morteza zo snel mogelijk – in het buitenland – behandeld wordt. Dan heeft hij nog een kans om de ziekte een halt toe te roepen.

Doe je ook mee ?